Sysslor och snack under 2017 plus en bonusklassiker

God Jul och Gott Nytt År, 2017
Merry Marketing and a Happy New Sprint! Foto: Erwan Hesry.

Höst full av sysslor

Det har varit hög aktivitetsnivå i verkstan. För det första har flera nya kunder haft den goda smaken att vilja samarbeta med oss. Fondbolaget 10TEN, Kooperativa Förbundet, Arbetsgivarföreningen KFO, IT-bolaget EssVision, standardiseringsföretaget Validoo och byggkonsulten Kaper för att nämna några.

God Jul och Gott Nytt År (2 min)

Råd och pepp till dig som pluggar marknads­kommuni­kation

Studera marknadskommunikation
Man ska inte ge råd förrän nån ber om dem. Det är sen gammalt. Men nu var det nån som gjorde det. Foto: Steinar Engeland.

En student ställde en fråga i gruppen Reklamsnack. Frågan gällde vilken utbildning gruppens medlemmar hade och om det fanns idéer om vad hon kunde komplettera med. Många bra svar dök upp. Jag svarade att den formella utbildningen inom marknadskommunikation är en självklar grund, men vinklade det lite åt att lära för livet av arbetskamrater.

Frågan och svaret (2 min)

Utan försäljning dör företagen

Utan försäljning dör företagen, DN Debatt
Sälj eller dö. Foto: Mathew MacQuarrie.

Söndagens debattartikel »Vi finner er medskyldiga till ond bråd företagsdöd« i DN är läsvärd. Artikeln ingår i en serie om småföretagande. Författarnas tonläge är något raljant men poängen är solklar. Försäljning kommer för långt ner på svenska prioriteringslistor. Därför dör alltför många företag.

Om att sälja in idéer (2 min)

Första veckan avbetad

Rasmus Sandberg

Jag heter Rasmus Sandberg och tänkte i den här bloggen presentera mina fyra veckor som praktikant.

Jag har fått i uppdrag av min gymnasieskola att på eget ansvar hitta en arbetsplats där jag kan praktisera, tanken är att det ska vara relevant i förhållande till min utbildning. Jag läser ekonomi/marknadsföring och är inne på andra året i min utbildning.

Läs mer om min första vecka

Webbsidor på papper

Mediefrågor (media queries) på webbsajter är inte bara responsiva villkor för skärmstorlekar. Det är också villkor för utskrifter. Här är min print media query för att få webbsidor grymma på papper.

Webbsidor på papper
Bra utskrifter från webbsajten är att visa den där extra lilla omtanken.

Kolla koden (15 min)