Okänt vatten

Rasmus SandbergUnder veckan har jag varit ute på okänt vatten. Uppdragen har varit väldigt annorlunda från vad jag gör till vardags men det har varit väldigt skoj. Jag har både kastat in mig i rollen som analytiker och hjälp till med arbetskraft för att lansera en hemsida.

Läs mer om mina nya erfarenheter

Första veckan avbetad

Rasmus Sandberg

Jag heter Rasmus Sandberg och tänkte i den här bloggen presentera mina fyra veckor som praktikant.

Jag har fått i uppdrag av min gymnasieskola att på eget ansvar hitta en arbetsplats där jag kan praktisera, tanken är att det ska vara relevant i förhållande till min utbildning. Jag läser ekonomi/marknadsföring och är inne på andra året i min utbildning.

Läs mer om min första vecka

Webbsidor på papper

Mediefrågor (media queries) på webbsajter är inte bara responsiva villkor för skärmstorlekar. Det är också villkor för utskrifter. Här är min print media query för att få webbsidor grymma på papper.

Webbsidor på papper
Bra utskrifter från webbsajten är att visa den där extra lilla omtanken.

Kolla koden (15 min)

Wordpress 4.5 Coleman

Sajten går nu på Wordpress 4.5 Coleman. Flera av förbättringarna rör formateringar i visuella editorn och customizern som jag nästan aldrig använder. Det bästa tycker jag är under-huven-förbättringar för bland annat bildkomprimeringar.

Nu tog jag faktiskt en backup före uppdateringen. Rekommenderat är att ha tre backuper sparade av databasen och temat.

»Fresh Content«

När jag pluggar SEO så pekar de flesta rekommendationerna på att uppdatera sitt innehåll kontinuerligt. Inte så konstigt kanske.

Det gäller inte bara sidor utan även bloggposter. Här får man förstås välja vilka bloggposter som ska uppdateras. Att göra det med alla är ingen idé, utan i första hand är det nog smart att välja de bloggposter som har verkshöjd på innehållet.

Läs mer om publicerings- och ändringsdatum (3 min)