Om risk, kreativitet och inno­vation för hundra år sen

Sven Wingquist
Sven Wingquist uppfann det sfäriska självreglerande kullagret. Foto: Sveriges Radio.

Vetenskapsradion på djupet

Det finns mer att lyssna på än Sommar i P1. Till exempel Vetenskapsradion på djupet i P1. Internetentreprenörer i all ära men det var massor av häftiga grejer som hände för hundra år sen. När det gäller risktagande, motgångar, entreprenörskap och innovation. Rekommenderar varmt avsnittet om Sven Wingquist som en del tror uppfann kullagret. Men det gjorde han inte alls. Han uppfann det “sfäriska självreglerande kullagret“. Vilket var starten på SKF och så vidare.

Var rädd om idéerna

Det görs flera intressanta poänger i avsnittet. Först detta med att Sven Wingquist fortfarande är lite av en världsberömd doldis. Men också detta med att innovation sällan är något helt nytt. Utan en förbättring av något som redan finns. Victoria van Camps slutord rymmer så mycket klokhet också när det gäller idéomhändertagande, kreativ process och problemlösning. Något som alla organisationer kan ha nytta av. Efter 17 minuter ungefär.

Lyssna på avsnittet Svenska uppfinnare: Wingquist får rull på industrin. Det är cirka 20 min långt.

(Det här blogginlägget har lästs 808 gånger.)

Inspirationsbrevet Maslow

    Maslow är vårt inspirationsbrev om marknadskommunikation och varumärkesutveckling. Det publiceras nån gång i månaden. Du kan avsluta din prenumeration när du vill. Läs mer om hur dina personuppgifter hanteras.