Sajtloggen

Loggboken för min egen sajt lindesvard.se byggd på Wordpress. Här skriver jag om uppdateringar i hopp om att det kan inspirera även dig. Vissa kopplar av när de lagar mat eller sticker på en löprunda. Det gör visserligen jag också, men även i soffan när jag kodar. Mer info på sidan om sajten.

Sajtloggen är bara en av flera ämneskategorier i bloggen som i huvudsak handlar om kommunikation, marknadskommunikation, varumärkesutveckling och kundprojekt.

Sajtloggen är inte uppdaterad på länge och kommer inte att uppdateras framöver. Denna kategori visar enbart äldre inlägg.

Webbsidor på papper

Mediefrågor (media queries) på webbsajter är inte bara responsiva villkor för skärmstorlekar. Det är också villkor för utskrifter. Här är min print media query för att få webbsidor grymma på papper.

Webbsidor på papper
Bra utskrifter från webbsajten är att visa den där extra lilla omtanken.

Kolla koden (15 min)

Wordpress 4.5 Coleman

Sajten går nu på Wordpress 4.5 Coleman. Flera av förbättringarna rör formateringar i visuella editorn och customizern som jag nästan aldrig använder. Det bästa tycker jag är under-huven-förbättringar för bland annat bildkomprimeringar.

Nu tog jag faktiskt en backup före uppdateringen. Rekommenderat är att ha tre backuper sparade av databasen och temat.

Experimentet med »Fresh Content«

När jag pluggar SEO så pekar de flesta rekommendationerna på att uppdatera sitt innehåll kontinuerligt. Inte så konstigt kanske.

Det gäller inte bara sidor utan även bloggposter. Här får man förstås välja vilka bloggposter som ska uppdateras. Att göra det med alla är ingen idé, utan i första hand är det nog smart att välja de bloggposter som har verkshöjd på innehållet.

Läs mer om publicerings- och ändringsdatum (3 min)

Wordpress 4.4 Clifford

Sajten går nu på Wordpress 4.4 Clifford. Roligt att WP:s nya standardtema Twenty Sixteen liknar mitt eget tema med sina markerade feta linjer. Utveckling av API:et, bättre responsiv bildhantering och flera automatiska inbäddningar från andra medietjänster tillhör också nyheterna.

För övrigt har jag inte gjort så mycket nytt på min egen sajt sista tiden. Har labbat lite med Tabby Responsive Tabs. Verkar vara en bra och enkel plugg som är lätt att css-styla när tabbar behövs på en sida.

Sök- och klickrapport

Jag testade att exportera en sökrapport från Google Webmaster Tools för att publicera den här på bloggen. Handgreppet gick bra, CSV-filen importerade jag in i HTML Tables Generator, och så gjorde jag tabellen responsiv så du kan se den i mobilen.

Så till analysen. Lite låg CTR för copywriter men desto bättre för copywriter stockholm, vilket är min hemmamarknad. Glädjande att se att kommunikationsstrategi klättrar uppåt. Nu ska vi bara upp på marknadskommunikation också.

Se rapporten (45 sek)