Wordpress 4.6 Pepper

Sajten är uppdaterad till Wordpress 4.6 Pepper. Nyheten kom för ett par dagar sen. Jag brukar vara snabb med uppdateringar. Dels för jag är nyfiken, dels för att jag vill kolla runt lite innan vi uppdaterar åt kunderna — och dels av säkerhetsskäl förstås.

Den kanske största grejen är att det nu går att använda systemfonter i editorn. Du kan alltså anpassa look-and-feel bättre i administratörsläge. Själv tycker jag inte att det är så märkvärdigt.

Bättre då med det som kallas content recovery. Att Wordpress sparar innehåll i webbläsaren om du skulle tappa kontakt med nätet. Det har ju hänt några gånger. Även om jag anser mig vara en superuser på WP så blir jag alltid lite osäker i de lägena.

Under huven har det hänt flera positiva saker med Wordpress API, som vanligt. Vi går allt närmare en verklighet med Wordpress som CMS för mer avancerade webbappar. Snart sägs det vara dags för Wordpress REST API att bli del av Wordpress Core. Jag får undersöka det med Andy och teamet.

Jag säkerhetskopierade temat och alla filer innan uppdateringen.

(Det här blogginlägget har lästs 33113 gånger.)

Inspirationsbrevet Maslow

    Maslow är vårt inspirationsbrev om marknadskommunikation och varumärkesutveckling. Det publiceras nån gång i månaden. Du kan avsluta din prenumeration när du vill. Läs mer om hur dina personuppgifter hanteras.