Webbutveckling för Svensk Kooperation
Digitalt design- och utvecklingsprojekt för att visa det kooperativa företagandets roll, storlek och styrka i svenskt affärsliv.

Material Design är ett enhetligt designsystem som kombinerar teori, resurser, interaktionsmönster och redskap för att jobba fram digitala upplevelser. Det lanserades av Googles designteam år 2014. Här ser du sidor och blogginlägg relaterade till Material Design.
Designsystemet uppdateras ständigt och framför allt i samband med Googles I/O-konferens som brukar äga rum i maj månad varje år. Nu mer än tio år efter lanseringen har designsystemet utvecklats och förfinats.
Den stora grejen med systemet, förutom att resurserna är imponerande omfångsrika och användbara, är att Google valt att släppa det fritt. Vi som gillar öppen källkod tycker förstås att det är perfekt.
Läs mer om konceptet Material Design på material.io och kolla Youtube-kanalen
Vi använder Googles designsystem själva när vi tar oss an nya webbprojekt. Det behöver inte betyda att alla webbsajter ser likadana ut, utan blir snarare en garanti för att alla väsentliga aspekter av sajtens användning är med i projektet från början.
Som med alla designsystem finns det delar av katalogen som är mer användbara än andra. Men det finns alltid vissa situationer i designprocessen där du kör fast. Många gånger har vi kommit snabbare fram till lösningar genom att djupdyka i systemet, och ta del av erfarenheter från andra som jobbat med samma problem tidigare.
Digitalt design- och utvecklingsprojekt för att visa det kooperativa företagandets roll, storlek och styrka i svenskt affärsliv.
Äntligen står vi på scen. Projektet är live. Ambitionen har varit att bygga webbsajten helt enligt Material Design-principerna.
Helt uppslukad av Material Design just nu. Därför har jag börjat överge trotjänaren FontAwesome här på sajten. Hittade en plugg med ett bibliotek av MD-ikoner som hanterar dem som svg-fonter precis som FontAwesome gör. Mer om Googles Material Design Icons här.
Stor del av min tid går till att hitta webbkomponenter. De byggstenar som färdiga UI-kits saknar och som kan addera värde för användare.