Material Design

Material Design är ett enhetligt designsystem som kombinerar teori, resurser, interaktionsmönster och redskap för att jobba fram digitala upplevelser. Det lanserades av Googles designteam år 2014. Här ser du sidor och blogginlägg relaterade till Material Design.

Designsystemet uppdateras ständigt och framför allt i samband med Googles I/O-konferens som brukar äga rum i maj månad varje år.

Öppet för alla

Den stora grejen med systemet, förutom att resurserna är imponerande omfångsrika och användbara, är att Google valt att släppa det fritt. Vi som gillar öppen källkod tycker förstås att det är perfekt.

Material Design

Läs mer om konceptet Material Design på material.io och kolla Youtube-kanalen

Bra för webbprojekt

Vi använder Googles designsystem själva när vi tar oss an nya webbprojekt. Det behöver inte betyda att alla webbsajter ser likadana ut, utan blir snarare en garanti för att alla väsentliga aspekter av sajtens användning är med i projektet från början.

Snabbare designprocess

Som med alla designsystem finns det delar av katalogen som är mer användbara än andra. Men det finns alltid vissa situationer i designprocessen där du kör fast. Många gånger har vi kommit snabbare fram till lösningar genom att djupdyka i systemet, och ta del av erfarenheter från andra som jobbat med samma problem tidigare.

Webbutveckling för Svensk Kooperation

Digitalt design- och utvecklingsprojekt för att visa det kooperativa företagandets roll, storlek och styrka i svenskt affärsliv.

svenskkooperation.se

Se hela kundcaset Svensk Kooperation