Svensk Kooperation är live

Svensk Kooperation, startsida
Projektet Svensk Kooperation har nu tagit tredje steget med en ny webbsajt.

Äntligen står vi på scen. Projektet är live. Ambitionen har varit att bygga webbsajten helt enligt Material Design-principerna.

Efter en intensiv utvecklingsperiod på tre månader kan vi nu se resultatet av hårt arbete. Nya svenskkooperation.se har både nytt utseende och nya funktioner.

Vi har jobbat med projektet ända sedan november när designfasen påbörjades. Här har vi förenat projektmålen med principerna för Googles Material Design.

Projektet går ut på att kartlägga de svenska kooperativa företagen och bygga en kunskapsbank, en slags hubb, för kooperativt företagande i stort.

Sajten är byggd i Wordpress och med kodramverket Material Design Lite som vi har moddat rejält. Vi har också använt bland annat Google Charts för interaktiv statistik och Isotope för filtrering och sortering.

Teamutveckling

I det här projektet har jag tagit steget närmare frontend-utvecklingen med Mamp Pro och Codekit. Jag har börjat koda i SASS som faktiskt är enklare än CSS på många sätt.

Andy som basar för utvecklingen och jag, som teamar upp med styling och pixel-pushing, synkar våra lokala versioner genom Githubs desktop-app upp till staging-sajten. Det gör att vi fått upp lite bättre fart i projekten.

Fördelen med detta är också att Thomas som är lead designer i processen och jag som ansvarar för innehåll kan CSS-koda helt själva när vi behöver det utan att störa Andy. Han sitter ofta djupt nedsjunken i nåt php- eller javascript. Vi kan lättare modellera sajten med innehållet som utgångspunkt.

Här ser du sajten svenskkooperation.se.

(Det här blogginlägget har lästs 35502 gånger.)

Inspirationsbrevet Maslow

    Maslow är vårt inspirationsbrev om marknadskommunikation och varumärkesutveckling. Det publiceras nån gång i månaden. Du kan avsluta din prenumeration när du vill. Läs mer om hur dina personuppgifter hanteras.