Wordpress 4.7 Vaughan

Idag uppdaterades sajten till Wordpress 4.7 Vaughan. Det är buller och bång kring den här lanseringen eftersom Wordpress REST API nu är inbyggt i Wordpress kärna.

Det innebär bland annat att andra webbtjänster kan byggas ovanpå Wordpress. Ett typiskt exempel är att det blir lättare att bygga appar med innehåll som skapats i Wordpress. Data kan hämtas och lämnas till Wordpress genom att servrar snackar med varann. Det kan betyda ett genombrott för innehållsproduktion eftersom Wordpress är världens största webbplattform och står för så mycket som en tredjedel av internet.

Med Wordpress 4.7 Vaughan kommer nya kostnadsfria temat Twenty Seventeen som ska vara anpassat för företag. Stramt och enkelt. För oss som bygger företagsanpassade teman är det inte så speciellt, men för det företag som inte vill vända sig till en utvecklare kan det vara bra. Bland annat finns en fräck video-header inbyggd.

Jag tog en säkerhetskopia på tema och filer före uppdatering.

(Det här blogginlägget har lästs 33432 gånger.)

Inspirationsbrevet Maslow

    Maslow är vårt inspirationsbrev om marknadskommunikation och varumärkesutveckling. Det publiceras nån gång i månaden. Du kan avsluta din prenumeration när du vill. Läs mer om hur dina personuppgifter hanteras.