Första veckan avbetad

Rasmus Sandberg

Jag heter Rasmus Sandberg och tänkte i den här bloggen presentera mina fyra veckor som praktikant.

Jag har fått i uppdrag av min gymnasieskola att på eget ansvar hitta en arbetsplats där jag kan praktisera, tanken är att det ska vara relevant i förhållande till min utbildning. Jag läser ekonomi/marknadsföring och är inne på andra året i min utbildning.

Förändring

Första veckan har varit spännande, mycket fart och fläng men det är vad jag gillar. En stor förändring från att sitta bakom skolbänken och lyssna på föreläsningar dagarna ut, en positiv förändring. Det är kul att få inblick i hur branschen och marknaden ser ut.

Reklamkampanj

I dagarna som passerat har jag renskrivit intervjuer som Eric gjort hos Södertandläkarna. Jag har lyssnat på en kvarts långa intervjuer och skrivit ihop biografier om tandläkarna. I måndags så var vi på ett möte hos B3it angående en pågående kampanj för Oracle, det handlade om vad som behövdes göras från Oracles sida samt lite hur kampanjen skulle se ut.

Fotostudio

Under tisdagen så befann jag mig i en fotostudio där mitt syfte var att få en seriös bild att kunna använda i jobbsammanhang. Bilden kom till nytta direkt för att stärka min Linkedin-profil som jag under tisdagen uppdaterade med en biografi och meriter.

Analys

Från skolan har vi fått ett uppdrag att studera vår praktikplats i form av miljö och andra faktorer. På onsdagen så iakttog jag och studerade dessa faktorer och skrev en analys kring ämnet. Analysen handlade om ergonomi och hur det påverkar människan.

Bondegatan 21A
Min nya rutin på Bondegatan 21A.

(Det här blogginlägget har lästs 34736 gånger.)

Inspirationsbrevet Maslow

    Maslow är vårt inspirationsbrev om marknadskommunikation och varumärkesutveckling. Det publiceras nån gång i månaden. Du kan avsluta din prenumeration när du vill. Läs mer om hur dina personuppgifter hanteras.