Tooltips

Tooltips är en roligare variant av länktitlar (eller titelattribut som de egentligen heter) eftersom du kan styla dem som du vill. Länktitlar är det ju annars din webbläsare som bestämmer utseendet på.

Sedan css3 går tooltips fint att göra utan java­script. Jag hittade den här kodstumpen som jag har modifierat med en extra transitionopacity för att få övergången vid hovring mjukare. Hovra härCoolt va? så ser du hur tooltipsen ser ut. Till en början sitter den nya koden på den här sidan vid de sociala medielänkarna högst upp.

Fler tooltips

Har nu även lagt tooltipsen på back-to-top-länkarna på tjänstesidan. Det förbättrar navigeringen något eftersom användaren inte annars får någon vägledning om vad som händer när länken klickas. Dubbelpilarna indikerar det visserligen men nu är det ingen tvekan. Var tvungen att minska bredden något med en ny class. Elementet ovanför (den grå containern som a-taggen ligger i) har property/value overflow:hidden; vilket kapade av den tidigare större bredden. I mobilt läge är back-to-top-länkarna borttagna.

Läs mer om sajten

(Det här blogginlägget har lästs 33933 gånger.)

Inspirationsbrevet Maslow

    Maslow är vårt inspirationsbrev om marknadskommunikation och varumärkesutveckling. Det publiceras nån gång i månaden. Du kan avsluta din prenumeration när du vill. Läs mer om hur dina personuppgifter hanteras.